Siirry sisältöön

Brändi esittelyssä – Faber-Castell

Faber_Castell_headerimageFaber-Castell on saksalainen kynävalmistaja, joka valmistaa vuosittain noin kaksi miljardia puupäällysteistä lyijykynää ja on maailman suurin värikynien ja lyijykynien valmistaja. Yrityksen mukaan se työllistää noin 6500 henkilöä tuotantolaitoksissa kymmenessä maassa ja myyntiyhtiöissä 22 maassa, ja sillä on kaupallisia edustustoja yli 120 maassa. Tähän kuuluu myös São Carlosissa Brasiliassa sijaitseva Faber-Castell-yhtiö, joka on maailman suurin värikynätehdas 1,5 miljardin kynän vuosituotannollaan. Faber-Castell on perheyritys jo yhdeksänessä sukupolvessa.

Historia

Ensimmäinen lyijykynätehdas perustettiin Steiniin Nürnbergin lähelle vuonna 1719. Puuseppä Kaspar Faber asettui sinne vuonna 1758 ja aloitti myös lyijykynien valmistuksen vuonna 1761. Niitä myytiin Nürnbergin markkinoilla. Vuonna 1851 hänen seuraajansa Lothar Faber otti käyttöön lyijykynästandardin, joka on edelleen koko lyijykynäteollisuuden suunnannäyttäjä. Hänet palkittiin saavutuksistaan vuonna 1881. Faber rakensi Faberin linnaan arvostetun yrityksen pääkonttorin.

Yrityksen 100-vuotispäivänä vuonna 1861 Geroldsgrüniin avattiin sivutehdas, joka toimi aluksi liuskekynätehtaana. Vuonna 1874 Lothar Faberista tuli Saksan tavaramerkkien suojaamista koskevan lain edelläkävijä (toukokuussa 1875), kun hän esitti Saksan valtakunnanoikeudelle vetoomuksen ”tavaramerkkien suojaamista koskevan lain luomiseksi”. 

Monet muistavatkin koulun lyijykynän varteen kultaisin kirjaimin kirjoitetun tuttuakin tutumman Faber-Castell tuotemerkin. Faber-Castell -tuotteiden myynti aloitettiin Suomessa 1960-luvulla. RCK:n edeltäjä Paperipalvelu osti 1986 Lemarco Ky ja samalla Faber-Castellin edustus ja yksinmyynti Suomessa.

Tuotteet

Faber-Castellin tuotteet voidaan jakaa seuraaviin tuoteryhmiin.

Playing & Learning

Lukuvuoden aloituksessa tarvitaan lyijykyniä ja pyyhekumeja sekä värikyniä. Lasten ja nuorten luovuus pääsee valloilleen ja kädentaidot kehittyvät laadukkaiden piirustusvälineiden avulla. Faber-Castellilla runsas on tuotevalikoima kouluikäisten hyödynnettäväksi. Esimerkiksi leveät kolmikulmaiset Jumbo Grip värikynät, josta saa hyvän ergonomisen otteen. Taianomaiset Unicorn ja Diosaur värikynät sekä Black Edition värikynät houkuttelevvat tuottamaan omat aidon älyn luomat ideat paperille. Tuotteet tunnistat punaisista pakkauksista tai punaisesta Faber-Castell -logosta.

Linkki verkkokauppaan

Playing-&-Learning

 

Creative Studio

Ammattilaisille ja vaativan harrastajatason taiteilijoille. Goldfaber Aqua -vesivärikynät, Goldfaber Sketch Marker -huopakynät sekä Pitt Artist Pen- huopakynät löytyvät täältä. Väreissä on käytetty runsaasti pigmenttejä ja ovat siten värikylläisiä. Lisäksi ne kestävät hyvin valoa. Tuotteet tunnistaa pakkauksen tummansinisestä Faber-Castell -logosta.

Linkki Verkkokauppaan

Creative-Studio

 

Art & Graphic

Tähän luokkaan kuuluvat laadukkaimmat taiteilijalaatuiset tuotesarjat mm. Albrecht Dürer akvarellikynät, Polychromos öljypastelllit, Pitt pastelliliidut ja -hiillet sekä pigmenttimusteilla varustetuut kuitukynät. Väreissä on käytetty runsaasti happovapaita väripigmenttejä ja ne ovat siten värikylläisiä. Lisäksi ne kestävät erittäin hyvin valoa. Tuotteet tunnistaa tummanvihreistä Faber-Castell pakkauksista ja logosta.

Linkki Verkkokauppaan

Art-&-Graphic

 

Kirjoittaminen ja merkintä

Tästä ryhmästä löytyvät tyypillisimmin toimistoissa, työpaikoilla ja kotona käytettävät lyijy-, muste-, kuula- ja merkintäkynät. Kirjoittaessasi ideoita ja palaverin muistiinpanoja mustikirjaan tai viestilapulle ja jälki on sulavaa sekä tahraamatonta, silloin kädessäsi on Faber-Castell kynä. 

Linkki Verkkokauppaan

Writing_Visual_Office

 

FineWriting

Ajatona kauneutta ja klassista tyylikkyyttä. Kun lisäksi vaaditaan arvokkuutta ja upeaa kirjoitustuntumaa, hienoimmat Faber-Castellin kirjoitusvälineet löytyvät täältä.

Linkki Verkkokauppaan

Fine-Writing

Tutustu tarkemmin muun muassa kynien tuotantoon tai upeaan linnaan osoitteessa Faber-Castell